Зухвале убивство під Києвом. Хто така Аміна Окуєва

Зухвале убивство під Києвом. Хто така Аміна Окуєва
Аміна Окуєва

Аміна Окуєва: доброволець, лікар та учасник Євромайдану

Убита сьогодні ввечері Аміна Окуєва народилася 5 червня 1983 року в Одесі, разом із родиною мешкала у Москві та Грозному.

На сайті «Вікіпедії» вказано, що до України Окуєва повернулася 2003 року через Другу чеченську війну, вступила до Одеського медичного університету, який закінчила за спеціалізацією загальна хірургія

З початком Євромайдану вступила до Самооборони, де була лікарем Афганської сотні. З початком війни на сході України, у липні 2014 року, вступила до лав батальйону «Київ-2».

Згодом служила у батальйоні «Золоті ворота». Брала участь у створенні Міжнародного миротворчого батальйону імені Джохара Дудаєва, служила прес-офіцером батальйону.

Окуєва брала участь у парламентських виборах 2014 року, балатуючись по одномандатному виборчому округу № 136 у Суворовському районі Одеси, однак, отримала лише 3,72 % голосів виборців (9 місце на окрузі).

1 червня 2017 року на вулиці Кирилівській у Києві на подружжя Адама Осмаєва і Аміни Окуєвої було скоєно замах: нападник під виглядом журналіста французького видання Le Monde під час зустрічі, перебуваючи в автомобілі разом із парою, відкрив вогонь.

У результаті Осмаєв зазнав серйозних поранень, Окуєва не постраждала, зумівши чотири рази поцілити в кілера, що дозволило правоохоронцям його затримати.

Столична поліція відкрила кримінальне провадження за фактом замаху на вбивство екс-бійця полку «Київ» Аміну Окуєву та її чоловіка, екс-керівника миротворчого батальйону імені Джохара Дудаєва Адама Осмаєва.

Наприкінці вересня у поліції звітували, що замовників замаху на Осмаєва та Окуєву поки не встановлено.

Варто зазначити, що Окуєва також є помічником народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука. 25 жовтня ввечері на виході з телеканалу Еспресо, коли Мосійчук виходив з будівлі, стався направлений вибух. 

В СБУ повідомили, що в результаті вибуху загинули дві людини: помер охоронець Мосійчука та перехожий, який проживав у сусідньому під'їзді.У прокуратурі назвали всі версії замаху.

Як повідомляв «Главком», сьогодні ввечері автомобіль, в якому їхала Окуєва, був обстріляний на залізничному переїзді біля селища Глеваха Київської області. В результаті отриманих поранень Аміна загинула, її чоловік Адам Осмаєв отримав поранення.

Нардеп Ігор Мосійчук заявив, що його помічниця Окуєва була убита пострілом в голову.  На місце виїхав голова Національної поліції Сергій Князєв

У Київській області введено план перехоплення «Сирена».

Внаслідок збройного нападу, в якому загинула Окуєва, її чоловік Осмаєв отримав кульове поранення в ногу.

В мережі також з’явилися перші фото та відео з місця вбивства Окуєвої під Києвом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: