Поліція: Окуєву та Осмаєва розстріляли з автоматичної зброї, вони відмовились від охорони

Поліція: Окуєву та Осмаєва розстріляли з автоматичної зброї, вони відмовились від охорони
Поліція біля місця вбивства Окуєвої
Фото: УП

У поліції запевняють, що Окуєва та Осмаєв відмовилися від охорони після попередньої атаки 1 червня 2017 року

Невідомі ввечері 30 жовтня у Київській області розстріляли Аміну Окуєву та її чоловіка Адама Осмаєва з автоматичної зброї.

Про це УП повідомив речник Нацполіції України Ярослав Тракало.

Він зазначив, що життю чоловіка вбитої Аміни Окуєвої -  Адаму Осмаєву нічого не загрожує. Його відвезли до лікарні, де наразі оперують, у нього важке поранення ноги.

Також речник Нацполіції України заявив, що поліція Київської області збирається відкрити кримінальне провадження за статтею 115 КК (Умисне вбивство).

Також у поліції запевняють, що Окуєва та Осмаєв відмовилися від охорони після попередньої атаки 1 червня 2017 року.

«Після того, як закінчився термін надання держохорони, вони відмовилися від охорони після кількох місяців з часу інциденту», - розповів Тракало.

Причини відмови подружжя від охорони наразі невідомі.

Нагадаємо, 1 червня 2017 року на вулиці Кирилівській у Києві на подружжя Адама Осмаєва і Аміни Окуєвої було скоєно замах: нападник під виглядом журналіста французького видання Le Monde під час зустрічі, перебуваючи в автомобілі разом із парою, відкрив вогонь.

У результаті Осмаєв зазнав серйозних поранень, Окуєва не постраждала, зумівши чотири рази поцілити в кілера, що дозволило правоохоронцям його затримати.

Як повідомляв «Главком», ввечері 30 жовтня автомобіль, в якому їхала Окуєва, був обстріляний на залізничному переїзді біля селища Глеваха Київської області. В результаті отриманих поранень Аміна загинула, її чоловік Адам Осмаєв отримав поранення. Подружжя перед обстрілом поверталося до Києва з іншого регіону.

Нардеп Ігор Мосійчук заявив, що його помічниця Окуєва була убита пострілом в голову.  На місце виїхав голова Національної поліції Сергій Князєв

У Київській області та сусідніх регіонах введено план перехоплення «Сирена».

Внаслідок збройного нападу, в якому загинула Окуєва, її чоловік Осмаєв отримав кульове поранення в ногу. Обстріл він вважає замахом на них обох. І бачить у ньому російський слід, як і в ситуації з нардепом Мосійчуком.

В мережі з’явилися перші фото та відео з місця вбивства Окуєвої під Києвом. 

Читайте також: Зухвале убивство під Києвом. Хто така Аміна Окуєва

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: