Слідству відомо ім’я людини, яку Гандзюк підозрювала у замовленні нападу

Слідству відомо ім’я людини, яку Гандзюк підозрювала у замовленні нападу
Катерина Гандзюк померла у лікарні 

Мер Херсона розповів про зустріч із слідчим СБУ у справі про вбивство Гандзюк

Міський голова Херсона Володимир Миколаєнко назвав слідству прізвище людини, яку його заступниця Катерина Гандзюк підозрювала у замовленні нападу на неї.

Про це він заявив на засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, повідомляє «Громадське».

«Я був у слідчого СБУ і поділився даними, які мені сказала Катерина. Я був у неї і спитав, хто це може бути? Вона спочатку сказала це «русня». А потім назвала мені конкретне прізвище, хто це може бути. Я поділився цими даними зі слідчим», — сказав Миколаєнко.

Міськголова Херсона не озвучив прізвища на засіданні ТСК, але зазначив, що «жодного слова поганого від Катерини Гандзюк про Миколу Паламарчука (депутата БПП) не чув».

Колишній заступник Паламарчука Ігор Павловський затриманий у справі Гандзюк. Йому висунуто звинувачення за статтями про співучасть у вбивстві Гандзюк.

Слідство підозрює в скоєнні нападу на активістку п’ятьох колишніх учасників АТО: В'ячеслава Вишневського, Віктора Горбунова, Володимира Васяновича, Сергія Торбіна і Микиту Грабчука. Торбін у підозрі фігурує як організатор замаху. Грабчука називають безпосереднім виконавцем нападу. Затримані не називають замовника нападу.

Як відомо, напад на активістку Гандзюк стався у Херсоні 31 липня. Вилита зловмисником сірчана кислота обпекла 40% тіла Гандзюк. Їй зробили більше десяти операцій.

4 листопада Гандзюк померла у лікарні.

Поліція перекваліфікувала напад на Гандзюк як закінчене умисне вбивство. Голова Національної поліції Сергій Князєв заявив, що очікує від заарештованих організаторів нападу на Гандзюк відомостей щодо його замовників.

Нардеп Антон Геращенко заявив, що організатору вбивства Гандзюк «світить» довічне, якщо він не здасть замовника.

Глава Національної поліції Сергій Князєв оприлюднив відеозапис із свідченнями і слідчим експериментом у справі про напад на Гандзюк.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: