Смертельна ДТП у Харкові: лікар-нарколог, яка оглядала Зайцеву, з'явилася в суді

Смертельна ДТП у Харкові: лікар-нарколог, яка оглядала Зайцеву, з'явилася в суді

Нарколог Олена Федірко у суді

Нарколог повинна була з'явитися в суді ще влітку як свідок

На засіданні Київського районного суду Харкова, де слухали справу про смертельну аварію на вулиці Сумській, з'явилася лікар-нарколог Олена Федірко, яка оглядала Зайцеву відразу після аварії.

Про це повідомляє телеканал «112 Україна».

Нарколог повинна була з'явитися в суді ще влітку як свідок. Її неодноразово викликали до суду, однак вона не з'являлася. Восени суд дав доручення розшукати Федірко. 

Сьогодні на засіданні суду лікар-нарколог стверджувала, що вона ніде не переховувалася і навіть не знала про те, що її хтось шукає, а в суд її ніхто не викликав. 

«Олена Федірко стверджує, що Олена Зайцева не була в стані наркотичного сп'яніння. Але нарколог підтверджує те, що в сечі Зайцевої було знайдено залишки опіатів. Як вони потрапили в організм, невідомо, але не виключає, що це могли бути лікарські залишки опіатів», - інформує ЗМІ. 

За результатами аналізів із 17-18 показників, за якими підтверджується наркотичне сп'яніння, у Зайцевої його підтверджували лише чотири фактори. У зв'язку з цим Олена Федірко зробила висновок, що у Зайцевої не було наркотичного сп'яніння, резюмує телеканал.

Раніше у Харкові суд викликав експертів, які не змогли визначити, чи була Зайцева під наркотиками.

Нагадаємо, Київський районний суд продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права застави Олені Зайцевій та Геннадію Дронову до 16 лютого 2019 року.

4 грудня 2018 року Київський райсуд прийняв рішення розглянути подане клопотання про комплексну судово-психологічну та судово-медичну експертизу в Києві фігурантки Зайцевої на наркотики, і задовольнив його частково: призначив додаткову судово-медичну експертизу щодо вживання Зайцевою наркотиків і доручив її експертам Харківського обласного бюро судово- медичних експертиз.

21 листопада Київський райсуд Харкова у справі про смертельну ДТП на вулиці Сумській долучив до справи документи про те, що лікаря-нарколога, яка обстежила Зайцеву на предмет наявності опіатів, не знайдено.

26 жовтня минулого року медкомісія, створена за зявою захисту Зайцевої, що у неї постравматична енцефалопатія головного мозку, визнала: у Зайцевої немає патологій, і вона може перебувати в СІЗО.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: