Собчак назвала російські екзит-поли «маніпуляцією»

Собчак назвала російські екзит-поли «маніпуляцією»

Собчак зазначила, що явка виборців є «аномальною»

Кандидат в президенти РФ Ксенія Собчак заявила, що не довіряє результатам екзит-полів, проведених Всеросійським центром вивчення громадської думки (ВЦИОМ).

За словами Собчак, вона «не дуже вірить ВЦИОМу», назвавши ці екзит-пол «маніпуляцією», – повідомляє РБК.

«Я вважаю, що ВЦИОМ підписується у тих самих кабінетах, де ухвалюються рішення про те, як влаштовувати дебати і як робити з виборів те, що ви самі бачили. Я у це абсолютно не вірю», – заявила Собчак, відповідаючи на запитання, чи вірить вона результатам екзит-полів ВЦИОМ, згідно з якими Путін набрав 73,9%, а вона – 2,5%.

Разом з тим раніше на зустрічі у громадському штабі зі спостереження за виборами у Москві Собчак заявила, що процес голосування у 2018 році був набагато «прозорішим», ніж на виборах президента у 2012 році.

«Станом на 18:00 можу сказати – зовсім точно порушень набагато менше, ніж це було на минулих виборах. Це у Москві», – зауважила Собчак, підкресливши, що «по країні реальних порушень менше».

Також вона зазначила, що явка виборців є «аномальною».

«Але ми не розуміємо, з чим вона пов’язана», – додала Собчак.

Нагадаємо, кандидат в президенти РФ Володимир Путін з великим відривом від суперників лідирує на виборах глави держави з результатом 76,18% за підсумками обробки 80% протоколів виборчкомів в регіонах.

Нагадаємо, екзит-пол, що відбувся під час виборів президента Росії, прогнозує перемогу на них діючого хазяїна Кремля Володимира Путіна.

Раніше о 20 годині за калінінградським часом у Росії завершилося голосування на виборах президента.

Зазначимо, кримські татари бойкотували вибори президента Росії в окупованому Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: