Сьогодні КСУ розгляне конституційність закону про перейменування Московської церкви

Сьогодні КСУ розгляне конституційність закону про перейменування Московської церкви

Розгляд відбудеться за конституційним поданням 49 народних депутатів України

Конституційний суд України сьогодні, 11 лютого, почне розгляд закону про перейменування Української православної церкви (УПЦ) Московського патріархату.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби КСУ.

Повідомляється, що розгляд відбудеться за конституційним поданням 49 народних депутатів України.

«Автори клопотання стверджують, що оспорюваний Закон нівелює релігійну свободу та міжконфесійний мир в Україні, порушує конституційні права та свободи громадян. Зокрема: право на свободу світогляду і віросповідання, свободу об’єднання в організації для здійснення та захисту своїх прав і свобод й задоволення інтересів, безперешкодно відправляти одноособово чи колективно релігійні культи і ритуальні обряди, вести релігійну діяльність. На думку народних депутатів, зазначене є втручанням держави у церковні справи, що суперечить Конституції України», – йдеться у повідомленні.

У поданні також вказується, що розгляд та ухвалення вказаного Закону відбулися з порушенням конституційної процедури.

Нагадаємо, 20 грудня 2018 року народні депутати підтримали законопроект про перейменування Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП). У той же день документ підписав спікер Парламенту Андрій Парубій.

18 січня 2019 року 49 депутатів Верховної Ради оскаржили в Конституційному Суді закон, який зобов’язує УПЦ Московського патріархату вказати в своїй назві приналежність до Росії.

Як повідомлялося, міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський заявив, що УПЦ Московського патріархату у своїй назві таки повинна позначити свою приналежність до Російської церкви, оскільки у Москві розташований її центр впливу.

Читайте більше:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: