Суд знову розблокував приватизацію «Центренерго»

Суд знову розблокував приватизацію «Центренерго»

Фонду держмайна дозволили продовжити відбір інвестиційних радників для приватизації підприємства

Господарський суд м. Києва розблокував процес приватизації ПАТ «Центренерго».

Про це повідомляє пресслужба ФДМУ.

«Господарський суд м. Києва своєю ухвалою від 6 лютого 2020 року задовольнив клопотання Фонду державного майна України, скасувавши заходи забезпечення позову, якими було заблоковано приватизацію ПАТ «Центренерго», - йдеться в повідомленні.

23 січня 2020 року Господарський суд м. Києва, без виклику сторін, розглянув та задовольнив заяву ТОВ «Укрдонінвест» про забезпечення позову та заборонив Фонду державного майна України (ФДМУ) вчиняти дії щодо приватизації ПАТ «Центренерго» до вступу в законну силу судового рішення за результатами розгляду справи по суті про визнання недійсним наказу ФДМУ № 1572 від 13 грудня 2018 року. У відповідь Фондом держмайна було подано до Господарського суду міста Києва клопотання про скасування зазначених заходів забезпечення позову. Водночас, наприкінці січня Фонд державного майна України розпочав процедуру відбору інвестиційних радників з приватизації для ПАТ «Центренерго». З метою детального аналізу стану справ в компанії за результатами 2019 року ФДМУ також залучає аудиторську компанію з бездоганною репутацією.

Як повідомлялося, в газеті Фонду державного майна України «Відомості приватизації» 15 січня 2020 року оприлюднений перелік об’єктів великої приватизації на 2020 рік, серед яких - Одеський припортовий завод і «Центренерго».

«Центренерго» в 2018 році скоротило чистий прибуток в 3,8 рази (на 1 млрд 391,936 млн грн) порівняно з 2017 роком – до 499,127 млн грн, збільшивши чистий дохід на 32,9% (на 3 млрд 590,234 млн грн) – до 14 млрд 508,83 млн грн.

«Центренерго» експлуатує 23 блоки (18 – пиловугільних і 5 - газомазутних) на Вуглегірській, Зміївській та Трипільській ТЕС сумарною встановленою потужністю 7660 МВт. Державі належить 78,3% акцій товариства.

«Центренерго» — енергетична компанія, яка займається виробництвом та постачанням електроенергії на оптовий ринок. Частка компанії у загальному обсязі виробленої електроенергії країни складає 8%, а в обсязі виробленої теплової енергії — 18%. Приватизувати Центренерго планували ще наприкінці 2018 року, однак тоді цьому завадило оголошення воєнного стану, тому продаж компанії скасували.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: