Спецпредставниця ОБСЄ в Україні йде з посади

Спецпредставниця ОБСЄ в Україні йде з посади
Гайді Ґрау незабаром залишить свою посаду
Фото: Swissinfo

ОБСЄ поки що не повідомила про те, коли дійдуть кінця повноваження Ґрау

Спеціальна представниця чинного голови Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) в Україні і в Тристоронній контактній групі Гайді Ґрау незабаром залишить свою посаду. Про таке повідомили учасники засідання Постійної ради ОБСЄ, яке відбулось 8 липня.

Зокрема, цю інформацію підтвердила постійна представниця Європейського Союзу в ОБСЄ Раса Остраускайте.

«Оскільки сьогодні – її остання доповідь для Постійної ради, Європейський Союз дякує Гайді Ґрау за її видатну роботу у спробі просунути дискусії з Тристоронньою контактною групою. Ви були справжньою знахідкою для ОБСЄ», – написала вона у Twitter.

Також про відставку Ґрау повідомило Постійне представництво Республіки Албанія при міжнародних організаціях у Відні.

«По завершенню призначення Гайді Ґрау головним виконавчим директором в Україні і ТКГ, Албанія дякує їй за важку роботу і відданість справі миру в Україні», – зазначається у повідомленні.

Представники Албанії побажали Ґрау успіхів у її подальшій роботі.

Офіційно ОБСЄ поки що не повідомила про те, коли дійдуть кінця повноваження Ґрау, а також про причини такого кадрового рішення.

У грудні 2019 року стало відомо, що новим спеціальним представником діючого голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі стала швейцарська дипломатка Гайді Грау, яка замінить на цій посаді австрійського дипломата Мартіна Сайдіка. Сайдік був призначений спецпредставником голови ОБСЄ в Україні у червні 2015 року замість Гайді Тальявіні.

Раніше Гайді Грау після чергових зустрічей ТКГ заявляла про погіршення ситуації щодо безпеки на ділянках розведення сил на Донбасі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: