Справа Гандзюк: суд арештував підозрюваного в організації вбивства активістки

Справа Гандзюк: суд арештував підозрюваного в організації вбивства активістки
Матеріали справи щодо вбивства Гандзюк не є засекреченими

Підозрюванийу замовленні вбивства Гандзюк потрапив у СІЗО на два місяці

Колишнього помічника народного депутата Ігоря Павловського підозрюють в організації умисного вбивства Катерини Гандзюк, скоєного з особливою жорстокістю за попередньою змовою групиосіб. Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на сторінці у Facebook.

За її інформацією, Ігоря Павловського затримали 10 листопада у Херсоні.

Шевченківський районний суд Києва сьогодні, 12 листопада, призначив запобіжний захід у вигляді арешту без альтернативи застави.

Йому оголосили підозру за двома статтями Кримінального кодексу - ч.3 ст.27 (організатор вчинення злочину) та п. 4,6,11,12 ч.2 ст.115 (Умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю, з корисливих мотивів, вчинене на замовлення за попередньою змовою групою осіб).

Сарган зазначила, що слідство у кримінальному провадженні веде Служба безпеки України за процесуального керівництва Генеральної прокуратури.

Про затримання Павловського повідомив і голова СБУ Василь Грицак. «Затримано ще одного з тих, хто може мати відношення до цієї справи. Суд сьогодні вранці розглянув запобіжний захід і обрав як запобіжний захід тримання під вартою, якщо не помиляюся, до 3 грудня поточного року пану Павловському», - сказав Грицак.

За його словами, Павловського затримали не в столиці, однак доправили до Києва.

Голова СБУ підкреслив, що матеріали справи не є засекреченими.

«Матеріали кримінального провадження не засекречені. Просто що оприлюднення цих матеріалів регламентується чинним законодавством, тобто слідчий чи процесуальний керівник може надати дозвіл на оприлюднення частини цих матеріалів. Справу не засекречено, нікого не слухайте», - зауважив Грицак.

Як напередодні заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, слідство висунуло 12 версій щодо замовників вбивства активістки Катерини Гандзюк, але основними є три.

Як відомо, напад на активістку Гандзюк стався у Херсоні 31 липня. Вилита зловмисником сірчана кислота обпекла 40% тіла Гандзюк. Їй зробили більше десяти операцій.

4 листопада Гандзюк померла у лікарні.

Поліція перекваліфікувала напад на Гандзюк як закінчене умисне вбивство. Голова Національної поліції Сергій Князєв заявив, що очікує від заарештованих організаторів нападу на Гандзюк відомостей щодо його замовників.

Нардеп Антон Геращенко заявив, що організатору вбивства Гандзюк «світить» довічне, якщо він не здасть замовника.

Глава Національної поліції Сергій Князєв оприлюднив відеозапис із свідченнями і слідчим експериментом у справі про напад на Гандзюк.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: