Справа «рюкзаків Авакова»: тривають обшуки у поліцейських чиновників

Справа «рюкзаків Авакова»: тривають обшуки у поліцейських чиновників

Обшуки проходять за місцем реєстрації та проживання низки службових осіб Національної поліції

Детективи Національного антикорупційного бюро та прокурори САП проводять слідчі дії (обшуки) за місцем реєстрації та проживання низки службових осіб Національної поліції в рамках розслідування так званої «справи рюкзаків». Про це повідомляє прес-служба НАБУ на своїй сторінці в Facebook.

«Йдеться про осіб, які за посадою контролюють процеси матеріально-технічного забезпечення та логістики структурних підрозділів Міністерства внутрішніх справ України. Обшуки здійснюються в Києві та Київській області», - йдеться в повідомленні.

НАБУ інформує, що ці, а також інші розшукові слідчі дії, проводяться з метою з’ясування обставин, викритих раніше детективами Бюро в ході розслідування і пов’язаних із підробкою складських документів щодо поставлених рюкзаків. «Зокрема, низка з них була перероблена «зворотньою датою», акти прийому здійснювались без фактичної поставки товару, який доставляли згодом тощо. Викриті факти долучені до матеріалів слідства», - повідомляють у НАБУ.

Як відомо, 31 жовтня НАБУ провело обшуки у сина глави МВС Арсена Авакова. У соцмережі з’явилися фото і відео з місця обшуку.

Згодом стало відомо, що Олександр Аваков затриманий. 

О 15:20 31 жовтня сина глави МВС Олександра Авакова, затриманого за підозрою у розтраті бюджетних коштів, привезли у НАБУ. 

САП і НАБУ повідомили про підозру в розкраданні державних коштів сину міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександру та колишньому заступнику міністра внутрішніх справ Сергію Чеботарю.

Третій фігурант справи - керівник ІТ-компанії Turboseo Володимир Литвин. Його доставили з Харкова до Києва.

Станом на середу, 1 листопада, усім трьом затриманим уже оголошено про підозру і вони ознайомлюються з клопотанням про обрання запобіжного заходу.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура клопотатиме про арешт для всіх трьох фігурантів «справи рюкзаків Авакова» з можливістю внесення застави загальною сумою 14 мільйонів гривень. 

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про те, що його син доведе свою невинуватість у суді.

Правоохоронці доставили Олександра Авакова в ізолятор тимчасового утримання.

Читайте також статті «Главкома»:

Рюкзак на голову. НАБУ наносить удар по Авакову

Як Аваков впливав на справу проти свого сина. Оприлюднено нові деталі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: