«Справа рюкзаків»: прокуратура хоче арештувати майно сина Авакова

«Справа рюкзаків»: прокуратура хоче арештувати майно сина Авакова
Олександр Аваков (праворуч) у суді
Фото: КП в Україні

Також САП збирається направити до суду клопотання про арешт майна інших двох підозрюваних у «справі рюкзаків»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до Солом`янського райсуду клопотання про арешт майна сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра, підозрюваного у розтраті 14 млн грн державних коштів.

«На майно приватної особи вже накладено попередній арешт у порядку ч. 9 ст. 170 Кримінально-процесуального кодексу. Наразі направлено до суду клопотання про арешт майна», - повідомили Укрінформу у прес-службі відомства.

Також САП збирається направити до суду клопотання про арешт майна інших двох підозрюваних у так званій «справі рюкзаків» - колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та керівника ІТ-компанії «Turboseo» Володимира Литвина.

Нагадаємо, 31 жовтня НАБУ затримало Олександра Авакова, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та Володимира Литвина в рамках розслідування справи про розтрату 14 млн грн під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії.

За версією слідства, зазначені особи причетні до закупівлі у 2015 році за кошти Міністерства внутрішніх справ рюкзаків за ціною, суттєво вищою за середньоринкову. За інформацією досудового розслідування, товар не був поставлений вчасно та, до того ж, не відповідав вимогам, встановленим МВС, внаслідок чого державі було завдано збитків в розмірі понад 14 млн грн.

Як повідомляв «Главком», у середу ввечері суд відпустив Авакова-молодшого під особисте зобов’язання у справі про розкрадання державних коштів. Він має здати паспорти та носити електронний браслет.

Водночас прокурор САП після суду визнав, що для сина Авакова не вистачає електронного браслета.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про те, що його син доведе свою невинуватість у суді.

Читайте також статті «Главкома»:

Рюкзак на голову. НАБУ наносить удар по Авакову

Як Аваков впливав на справу проти свого сина. Оприлюднено нові деталі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: