Справа Шеремета. Лікарка Кузьменко пояснила, на чому ґрунтується підозра слідства проти волонтерів

Справа Шеремета. Лікарка Кузьменко пояснила, на чому ґрунтується підозра слідства проти волонтерів
Юлія Кузьменко після зміни запобіжного заходу звузила коло спілкування
РБК-Україна

«По «справі Шеремета» я переконалася, що можливо зробити все…»

Дитяча лікарка та підозрювана в вбивстві журналіста Павла Шеремета Юлія Кузьменко зазначає, що після зміни запобіжного заходу на домашній арешт вона звузила коло спілкування через побоювання провокацій. Таку заяву вона зробила в інтерв’ю «Главкому».

За словами Юлії Кузьменко, вона досі не розуміє чому опинилася в розслідуванні і звинувачуванні у вбивстві відомого журналіста Павла Шеремета. На питання, чи могла це бути помста когось впливового волонтерка відповіла. 

«Я іноді гострі каблуки ношу, але я не думаю що я аж настільки могла наступити. Я – не представник бізнесу, щоб хтось мені позаздрив і перебіг дорогу. Бо заздрити хірургу мало хто може. Я гадаю, що треба розглядати в аспекті нас трьох (Кузьменко, Антоненко, Дугарь, – «Главком»), тому що єдине, що нас спільне об’єднує, – це волонтерство. І як написано в обвинувальному акті, якщо волонтери, то їздили на Донбас, якщо їздили на Донбас, то є вибухівка і зброя», – зазначила лікарка.

Також, Юлія Кузьменко заначила, що скоротила коло спілкування до мінімуму і навіть не спілкується з підозрюваними в «справі Шеремета», але отримує підтримку від людей.

«Моє коло спілкування зараз – родина, куми і найближчі люди. По «справі Шеремета» я переконалася, що можливо зробити все, тому зараз я дуже обережна в спілкуванні», – пояснює вона.

Нещодавно, на телеканалі «1+1» вийшов великий документальний фільм про вбивство Шеремета, який журналісти підготували у співробітництві з Нацполіцією. Facebook-спільнота неоднозначно поставилася до фільму, адвокати ж підозрюваних назвали його відвертою провокацією. Прихильники обвинувачених волонтерів побачили у демонстрації такого телепродукту замовлення влади.

Як повідомлялося Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок вибуху автомобіля. Розслідування справи про вбивство журналіста триває з 20 липня 2016 року. У грудні минулого року слідство провело гучне затримання. Обвинувачення було висунуте відомими українським волонтерам: музиканту Андрію Антоненко, дитячій лікарці Юлії Кузьменко та військовій медсестрі Яна Дугарь. Усі вони вже понад вісім місяців перебувають під слідством. Шевченківський районний суд Києва на 4 вересня призначив перше засідання по суті в справі про вбивство Шеремета. Вину обвинувачених оцінюватиме суд присяжних.

Читайте також повне інтерв’ю: Юлія Кузьменко: Я різко обмежила коло спілкування, розумію, що можуть бути провокації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: