США включили «Північний потік-2» і «Турецький потік» у закон про санкції

США включили «Північний потік-2» і «Турецький потік» у закон про санкції

Майк Помпео оголосив про розширення антиросійських санкцій США

Нове положення про CAATSA передбачає санкції щодо тих, хто здійснює інвестиції чи проводить будь-яку іншу діяльність, пов'язану з російськими експортними трубопроводами

Офіційний Вашингтон оголосив про включення до повноважень закону CAATSA (протидія противникам Америки шляхом введення санкцій – ред.) російських проєктів «Північний потік – 2» та другої нитки «Турецького потоку».

Про це заявив у середу державний секретар США Майкл Помпео.

«Сьогодні Державний департамент оновив повноваження в межах закону CAATSA, включивши до нього проєкти «Північний потік – 2» та другу нитку «Турецького потоку». Ця дія створює вірогідність введення санкцій США проти інвестицій та інших видів діяльності, пов'язаної з російськими трубопроводами», - зауважив глава Державного департаменту.

Він підкреслив, що ці проєкти націлені на посилення «зловмисного впливу Росії» в регіоні, підрив трансатлантичної безпеки та не мають нічого спільного з комерцією.

«Це кремлівські інструменти, що використовуються для експлуатації та посилення залежності Європи від енергетичних поставок з Росії. Це інструменти для того, щоби підірвати Україну», - зауважив Помпео.

Державний секретар США назвав це «недвозначним повідомленням» для будь-якої європейської чи іншої іноземної компанії про можливості накладення економічних та фінансових обмежень США.

Як повідомлялося, Сенат Конгресу США включив нові санкції проти газопроводу Nord Stream 2 до проєкту оборонного бюджету.

На цей час роботи щодо спорудження газогону призупинені через санкції США щодо європейських підрядників, що набули чинності в грудні 2019 року.

У Москві вже заявляли про намір добудувати газопровід до кінця поточного року.

Проєкт будівництва газопроводу Nord Stream 2 для постачання газу до Європи в обхід України здійснює російський Газпром спільно з європейськими компаніями Engie, Uniper, OMV, Shell і Wintershall.

Україна виступає проти будівництва цього газогону. Противниками російського газопроводу є також США, Польща і країни Балтії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: