США ввели санкції проти екслідера Демократичної партії Молдови, який втік із країни

США ввели санкції проти екслідера Демократичної партії Молдови, який втік із країни

Корумповані дії Владіміра Плахотнюка дискредитували верховенство права, зазначив Помпео

США внесли екслідера Демократичної партії Молдови олігарха Владіміра Плахотнюка в список осіб, що підлягають санкціям, через узурпацію влади в країні.

Про це державний секретар США Майк Помпео написав у Twitter.

«Корумповані дії Владіміра Плахотнюка дискредитували верховенство права й суттєво скомпрометували незалежність демократичних інституцій Молдови. Сьогодні я офіційно вношу його в список підсанкційних осіб. Сполучені Штати й надалі підтримують Молдову в її боротьбі з корупцією», — йдеться в заяві держсекретаря США.

Нагадаємо, парламент Молдови 12 листопада 2019 року затвердив новий уряд на чолі з прем'єром Іоном Кіку. Новий уряд підтримали 62 депутати, в тому числі від Партії соціалістів і Демпартії.

У Молдові проросійська партія президента Ігоря Додона об'єдналася з проєвропейською силою і створила новий уряд. Протилежні за поглядами сили об'єдналися проти правлячої Демократичної партії і її лідера-олігарха Володимира Плахотнюка.

Коаліція проголосувала за «звільнення захопленого олігархами держави» і планує розслідувати «відмивання» коштів.

Конституційний суд Молдови тимчасово відсторонив Ігоря Додона з посади, призначивши в.о. президента експрем'єра Павла Філіпа. Рішення прийняли через те, що Додон не розпустив парламент.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: