Стало відомо, коли оголосять вироки п'ятьом нападникам на Гандзюк

Стало відомо, коли оголосять вироки п'ятьом нападникам на Гандзюк

Всі пя'теро обвинувачуваних уклали угоди про визнання винуватості

П'ятьом нападникам на херсонську активістку Катерину Гандздюк оголосять вироки 6 червня.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Суд іде до нарадчої кімнати для ухвалення вироку до 14 години 00 хвилин 6 червня 2019 року», - оголосила головуюча суддя Олена Чорна.

Всі пя'теро обвинувачуваних: Микита Грабчук, Володимир Васянович, В’ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов і Сергій Торбін - уклали угоди про визнання винуватості.

Крім них, у засіданні брали участь двоє прокурорів, потерпілий - батько загиблої Віктор Гандзюк, його представник, адвокати обвинувачуваних, а також адвокати голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера.

Раніше організатор нападу на Гандзюк Сергій Торбін визнав себе винним і пішов на угоду зі слідством, погодившись на покарання у вигляді 6 років і 6 місяців позбавлення волі згідно зі ст.69 Кримінального процесуального кодексу України.

Нагадаємо, напад на активістку Гандзюк стався у Херсоні 31 липня 2018 року. Вилита зловмисником сірчана кислота обпекла 40% тіла Гандзюк. Їй зробили більше десяти операцій.

4 листопада 2018 року Гандзюк померла у лікарні.

ГПУ повідомила, що у справі Гандзюк змінили підозру 5 особам, які є ймовірними виконавцями злочину. Зокрема, раніше  повідомлені підозри за ч.2 ст.28 (Вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою, - ред.) змінено на ч.2 ст.121 КК України (Умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення).

7 травня ГПУ направлено до суду для розгляду по суті обвинувальний акт у кримінальному провадженні в справі Гандзюк.

Раніше повідомлялося, що Херсонський міський суд 27 травня розпочне розгляд справи про вбивство Гандзюк. Обвинуваченими в умисному тяжкому нанесенні тілесних ушкоджень Гандзюк виступають Микита Грабчук, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський, Сергій Торбін і Віктор Горбунов.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: