Стало відомо, який будівельний матеріал суттєво подорожчає у найближчий час

Стало відомо, який будівельний матеріал суттєво подорожчає у найближчий час
Енергетична криза суттєво впливає і на будівельний ринок
фото: politeka.net

Підвищення собівартості цементу відбувається через подорожчання енергоносіїв

Українські виробники цементу рано чи пізно будуть змушені підвищувати ціни на свою продукцію, оскільки на її собівартість значною мірою вплинуло подорожчання вугілля в Україні майже втричі. Про це голова асоціації «Укрцемент» Павло Качур заявив в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

«Цінові гойдалки на вугілля цього року не оминули нас. Контракти на постачання було укладено ще торік за усередненою ціною $60/тонна, а вже в серпні постачальники погоджувалися відвантажувати вугілля за ціною щонайменше $175/тонна. Це створює суттєвий тиск на цінову політику. З дорогих складових дешевий товар не зробити», – пояснив Павло Качур.

Фахівець зазначив, що на сьогодні більшість вітчизняних виробників цементу змушені працювати на мінімальній маржі, оскільки намагаються враховувати і потреби споживачів.

За словами Качура, вартість енергоносіїв становить 52-55% собівартості клінкера, необхідного для виробництва цементу. При цьому всі українські заводи з виробництва цементу раніше виконали модернізацію та перейшли на вугілля через високу ціну на газ.

Слід зазначити, що ситуація зі зростанням цін на цемент в Україні через подорожчання вугілля не є унікальною і спостерігається на ринках інших країн, зазначив Павло Качур.

Раніше повідомлялося, що будівельні гіпермаркети на Київщині відмовилися закриватися на карантин.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: