Стало відомо, яку посаду займав висланий білоруський дипломат

Стало відомо, яку посаду займав висланий білоруський дипломат
Посольство Білорусі в Україні

Білоруський дипломат уже покинув Україну

Білоруський дипломат, висланий з України, був першим секретарем посольства Білорусі в Україні. Про це повідомила речниця Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца.

«Ця ситуація пов'язана зі справою Павла Шаройка. Білоруська сторона вислала з Білорусі працівника нашого посольства в Білорусі. Керуючись принципом взаємності, Україна вислала білоруського дипломата, це перший секретар посольства Білорусі в Україні, і він вже покинув країну», - сказала вона в ефірі «112 Україна».

Беца також пояснила, чому з України вислали саме цього дипломата. «Як правило, у дипломатичній практиці зберігаються більш-менш рівноцінні посади при висиланні дипломатів», - додала вона.

Раніше повідомлялося, що Україна вислала з країни білоруського дипломата у відповідь на оголошення радника посольства України в Білорусі Ігоря Скворцова персоною нон ґрата.

Як відомо, в понеділок стало відомо про оголошення персоною нон грата радника посольства України в Білорусі Ігоря Скворцова. Білоруські спецслужби стверджують, що він є співробітником головного управління розвідки Міністерства оборони України і працював «під прикриттям».

20 листопада в КДБ Білорусі повідомили, що український журналіст Павло Шаройко затриманий за звинуваченням у шпигунстві і нібито він зізнався, що є співробітником кадрового апарату військової розвідки України, які працюють під прикриттям.

Його затримали ще 25 жовтня, однак про це стало відомо лише 17 листопада від голови Національної громадської телерадіокомпанії України Зураба Аласанії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: