Столтенберг: Немає виправдання використанню сили з боку Росії

Столтенберг: Немає виправдання використанню сили з боку Росії
«Росія нещодавно захопила українські кораблі і моряків поблизу Керченської протоки. Ми закликаємо до спокою та стриманості», - сказав Столтенберг

Генсек НАТО закликав Росію дозволити безперешкодний доступ Україні до портів та свободу навігації у Азовському морі

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг засудив застосування Росією сили проти українських кораблів поблизу Керченської протоки. Про це повідомила речниця Альянсу Оана Лунгеску у Twitter.

«Росія нещодавно захопила українські кораблі і моряків поблизу Керченської протоки. Ми закликаємо до спокою та стриманості. Немає виправдання використанню сили з боку Росії. Ми закликаємо Росію звільнити українських моряків», - сказав Столтенберг.

Крім того, генсек НАТО закликав Росію дозволити безперешкодний доступ Україні до портів та свободу навігації у Азовському морі. 

«НАТО всіляко підтримує контроль над озброєнням, щоб всі ми були у більшій безпеці. Ми прагнемо до діалогу з Росією, і ми прагнемо поліпшити відносини. Але, щоб зробити це можливим, Росія повинна повністю дотримуватися своїх міжнародних зобов'язань», - додав він.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко в інтерв’ю німецькому Funke Media Group заявив, що Москва намагається отримати наземний коридор з окупованого Донбасу на окупований Крим, захопивши Маріуполь та Бердянськ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: