Суд знову не зміг обрати запобіжний захід Савченко

Суд знову не зміг обрати запобіжний захід Савченко
Надія Савченко

Суд відмовився розглядати клопотання про застосування запобіжного заходу та призначив наступне судове засідання на 27 серпня 2019 року

Суд не зміг обрати запобіжний захід нардепу Надії Савченко, обвинуваченій у підготовці теракту, бо вона замість засідання поїхала проводити передвиборчу агітацію. Про це повідомили у пресслужбі Генпрокуратури.

«У вівторок, 2 липня 2019 року, колегією суддів вчергове відкладено проведення підготовчого засідання, на цей раз у зв’язку з відсутністю обвинуваченої народного депутата України С., яка замість обов’язкової явки до суду вирушила для проведення передвиборчої агітації до Донецької області», - повідомили у прес-службі.

Суд відмовився розглядати клопотання про застосування запобіжного заходу та призначив наступне судове засідання на 27 серпня 2019 року.

Як повідомлялось, 16 квітня підозрювану в організації теракту Надію Савченко та іншого фігуранта цієї справи Володимира Рубана випустили з-під варти, оскільки судді так і не змогли продовжити підозрюваним запобіжний захід.

Нагадаємо, у серпні 2018 року генпрокурор Юрій Луценко заявив, що досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Савченко і Рубана завершено. З його слів, під час слідства здобуто всі необхідні докази, які підтверджують версію про підготовку теракту у столиці.

Перед цим Верховна Рада позбавила Савченко депутатської недоторканності та надала дозвіл на її затримання й арешт.

Як повідомлялось, Надія Савченко балотуватиметься до Верховної Ради у 51-му одномандатному виборчому окрузі на Донеччині. Савченко зазначила, що її партія не змогла зібрати 4 млн 173 тис. грн обов’язкового внеску для участі у виборах, тому керівництво політсили вирішило балотуватися в одномантадних округах. Округ, в якому Савченко намагатиметься обратися до парламенту, розташований у прифронтових Зайцевому та Майорську. 

Нагадаємо, 5 червня Надія Савченко під Верховною Радою провела з'їзд своєї партії.

Раніше Савченко заявила про підтримку рішення президента Володимира Зеленського про розпуск парламенту, а також його заклик до відставки уряду та чільних високопосадовців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: