Терміни проведення саміту Україна – ЄС досі не визначено

Терміни проведення саміту Україна – ЄС досі не визначено

Саміт Україна – ЄС за домовленістю сторін було перенесено з квітня на вересень цього року

Міністерство закордонних справ України заявляє, що терміни проведення саміту Україна – Євросоюз ще остаточно не визначені.
«Ще не зафіксовано остаточну дату, я думаю, що сьогодні її обговорюватимуть на зустрічі з президентом», – сказала в коментарі агентству «Інтерфакс-Україна» заступниця міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.
Нагадаємо, 27 квітня 2016 р. в Адміністрації президента України повідомили, що запланований на 19 травня 2016 року саміт Україна – ЄС за домовленістю сторін було перенесено на вересень цього року. «За спільною домовленістю президентів України, Європейської ради та Єврокомісії прийнято рішення про перенесення саміту з 19 травня на вересень», – повідомив заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлисєєв.
Він зазначив, що таке рішення було результатом тривалих консультацій на двосторонньому рівні та консультацій між інституціями й державами – членами ЄС про оптимальне змістовне наповненні та максимальну результативність саміту Україна – ЄС. За його словами, досягнуто домовленості продовжувати спільну роботу, щоб досягти чітких і вагомих досягнень за всіма напрямами, які можна було б зафіксувати в майбутньому за підсумками зустрічі на найвищому рівні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: