Трамп прокоментував вибух ракети в Росії

Трамп прокоментував вибух ракети в Росії
Дональд Трамп відреагував на вибух ракети в Росії

Вибух російської ракети Skyfall викликало занепокоєння в США

Вибух російської ракети «Буревісник» на ядерному паливі викликав у президента США Дональда Трампа занепокоєння щодо стану довкілля - і водночас упевненість, що США мають кращі технології.

Про це Дональд Трамп написав у Twitter.

«Вибух російської ракети Skyfall (назва ракети «Буревісник» за класифікацією НАТО - ред.) викликає занепокоєння щодо стану повітря навколо обʼєкта та далеко за його межами», - зауважив президент США.

Він додав, що Сполучені Штати роблять власні висновки з вибуху внаслідок невдалого випробування ракети.

«У нас є схожі, але більш розвинені технології», - написав він.

Нагадаємо, представники розвідки США на умовах анонімності заявили, що підозрюють, що вибух пов’язаний з випробуванням прототипу міжконтинентальної крилатої ракети з ядерною установкою Буревісник, яку НАТО позначає як SSC-X-9 Skyfall.

Як повідомлялося, 10 серпня держкорпорація Росатом вперше офіційно визнала, що вибух в Архангельській області стався на установці з джерелом радіації. П'ять співробітників загинули, ще троє отримали травми і опіки різного ступеня тяжкості.

Американські експерти припускають, що в Білому морі могли відбуватися випробування крилатої ракети з ядерною енергетичною установкою «Буревісник».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: