Туреччина успішно випробувала власні ракети класу «повітря-повітря» (відео)

Туреччина успішно випробувала власні ракети класу «повітря-повітря» (відео)
Ракета BOZDOĞAN має систему багаторазового виявлення та наведення і за деякими показниками
Скрін з відео

Ракета BOZDOĞAN має великий радіус дії і радіолокаційне наведення

Туреччині провела успішні випробування ракети класу «повітря-повітря» власної розробки та виробництва. Про це повідомив президент країни Реджеп Тайїп Ердоган у Твіттері.

«Ракета класу «повітря-повітря» BOZDOĞAN, розроблена нашими молодими техніками та інженерами в рамках проекту GÖKTUĞ, вразила ціль з першого пострілу», повідомив Ердоган.

Президент відзначив, що Туреччина таким чином змогла увійти до невеликої кількості тих країн, що виробляють ракети такого класу.

Ракета класу «повітря-повітря» BOZDOĞAN це ракета великого радіусу дії, з радіолокаційним наведенням. Вона має систему багаторазового виявлення та наведення і за деякими показниками є однією з найкращих у своєму класі.

У рамках програми GÖKTUĞ розроблено два варіанти ракет класу «повітря-повітря» (BOZDOĞAN ТА GÖKDOĞAN), які можуть використовуватися на винищувачах F-16 та військових літаках турецької розробки, які планується ставити на озброєння в майбутньому.

Нагадаємо, цими вихідними у Туреччині був з візитом президент Володимир Зеленський. Після зустрічі з Реджепом Таїпом Ердогааном він заявив, що позиції України та Туреччини щодо загроз у Чорноморському регіоні та реагування на них збігаються.

Напередодні візиту Реджеп Таїп Ердоган обговорив з Путіним Донбас.

Минулого тижня офіційна Анкара заявила, що на тлі стягування російських військ до кордону з Україною два військові кораблі США пройдуть через протоку Босфор і будуть перебувати в Чорному морі до 4 травня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: