Туск про побачене на Донбасі: населення потрапило в пастку російської війни

Туск про побачене на Донбасі: населення потрапило в пастку російської війни
Президент України та Президент Європейської ради побували в Станиці Луганській
Фото: president.gov.ua

В рамках поїздки на Донбас Туск провів зустрічі з українськими солдатами, спостерігачами ОБСЄ і гуманітарними організаціями

Президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що трагедія на сході України триває з катастрофічними гуманітарними наслідками для місцевого населення.

Про це він написав у своєму мікроблозі Twitter за підсумками відвідування Станиці Луганської.

«Сьогодні побував у Станиці Луганській з президентом Зеленським. Трагедія на сході України триває, з катастрофічними гуманітарними наслідками для місцевого населення, що потрапило в пастку російської війни», — зазначив він.

Туск також додав, що провів «гарні зустрічі з відважними українськими солдатами, спостерігачами ОБСЄ і гуманітарними організаціями».

Нагадаємо, розведення сил та засобів в Станиці Луганській почалося у середу, 26 червня. Тоді українські підрозділи під наглядом спостерігачів ОБСЄ відійшли з однієї з позицій поблизу контрольно-пропускного пункту Станиця Луганська.

27 червня українські військові підтвердили відведення сил з боку бойовиків. Таким чином тоді було виконано перший етап відведення сил з околиць Станиці Луганській.

30 червня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні підтвердила розведення сил та засобів в районі Станиці Луганської в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: