У Білорусі розповіли, коли росіяни заберуть свої війська після «Захід-2017»

У Білорусі розповіли, коли росіяни заберуть свої війська після «Захід-2017»
Війська РФ і Білорусі

Російські військові частини залишать територію Білорусі до 30 вересня

У білоруському Міноборони запевняють, що росіяни виведуть свої війська з території Білорусі до 30 вересня

Про це заявив керівник департаменту міжнародного військового співробітництва Міністерства оборони Білорусі генерал-майор Олег Воїнов, повідомляє «Радіо Свобода».

«Жодних інших навчань у цей період на території Білорусі проводитися не буде. А після їхнього закінчення у термін до 30 вересня особовий склад, озброєння, військова і спеціальна техніка Збройних сил Республіки Білорусь повернуться у пункти постійної дислокації, а військові частини та підрозділи Збройних сил Росії залишать територію Білорусі», - сказав він.

Воїнов також наголосив, що цьогорічні навчання навмисно віддалені від суміжних територій з Україною, Литвою, Латвією і Польщею, що вони мають мирний характер і будуть завершені вчасно.

Нагадаємо, сьогодні у прес-службі Міноборони РФ повідомили, що Росія перекидає до Білорусі першу танкову армію з Підмосков'я в рамках «оборонних» навчань «Захід-2017».

Повідомлялося, що у ході навчань російські танкісти спільно з білоруськими колегами відпрацюють питання взаємодії та всебічного забезпечення військ, сучасні підходи бойового застосування підрозділів при веденні боротьби з незаконними збройними формуваннями та диверсійно-розвідувальними групами противника.

Навчання будуть проводитися у два етапи з 14 по 20 вересня на території двох країн під спільним керівництвом начальників генеральних штабів збройних сил Російської Федерації та Республіки Білорусь.

У НАТО заявили, що Росія може використати «Захід-2017» для вторгнення у Польщу та країни Балтії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: