У Білорусі затримали кандидата у президенти

У Білорусі затримали кандидата у президенти

Віктор Бабарико вважається найпопулярнішим альтернативним кандидатом Олександру Лукашенку

Бабарико нібито робив спроби впливу на свідків та намагався приховати докази злочину

Влада Білорусі затримала екс-голову «Белгазпромбанку» і претендента на пост президента Віктора Бабарика за протиправну діяльність. Про це сказав в ефірі телеканалу» Білорусь-1» голова Комітету держконтролю Білорусі Іван Тертель, повідомляють ЗМІ у четвер, 18 червня.

«Бабарико затриманий у зв'язку з тим, що був безпосереднім організатором протиправної діяльності, намагався впливати на свідків, приховати сліди раніше скоєних злочинів і буквально на днях зняти велику суму грошей з підконтрольних йому рахунків», - сказав він.

За словами Тертеля, близько 20 осіб вже затримано у кримінальних справах, пов'язаних з «Белгазпромбанком» та його топ-менеджерами.

«Розкрадання, шахрайство, одержання і давання хабаря, легалізація злочинних доходів. Всього за кримінальними справами затримано близько 20 осіб. Практично, всі вони співпрацюють зі слідством і дають свідчення щодо Бабарика - організатора злочинної схеми», - зазначив чиновник.

У Центрвиборчкомі Білорусі заявили, що можуть розглянути питання про реєстрацію кандидатом у президенти Віктора Бабарика, незважаючи на його затримання у кримінальній справі.

«Він може бути зареєстрований кандидатом у президенти. При цьому в Центрвиборчком повинні надійти підписані ним документи на реєстрацію - заява, декларація про доходи та майно, анкета. Також повинна бути представлена завірена довіреність на подачу документів», - зазначила голова ЦВК Лідія Єрмошина.

Раніше в четвер стало відомо, що Віктор Бабарико перестав виходити на зв'язок після того, як вранці повіз здавати підписні листи до виборчої комісії. Пізніше стало відомо, що його затримали для допиту.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: