У Брюсселі досягли згоди про реформу єврозони

У Брюсселі досягли згоди про реформу єврозони
На зустрічі міністрів фінансів єврозони йшлося про реформу валютного союзу, у тому числі бюджет єврозони і розвиток Європейського стабілізаційного механізму

Переговори в Брюсселі тривали протягом 18 годин

Міністри фінансів країн єврозони під час переговорів в Брюсселі досягли згоди про реформу європейського валютного союзу. Про це йдеться у публікації голови Єврогрупи Маріо Сентено Луїша Рего у Twitter.

Він повідомив, що деталі угоди будуть оголошені найближчим часом.

На зустрічі міністрів фінансів єврозони йшлося про реформу валютного союзу, у тому числі бюджет єврозони і розвиток Європейського стабілізаційного механізму.

Нагадаємо, у вересні 2017 року президент Франції Еммануель Макрон оголосив власний план реформи ЄС. Зокрема, він заявив, що країнам, які входять у єврозону, необхідний єдиний бюджет. На його думку, однією з можливостей фінансування такого бюджету могло б стати введення спеціального податку.

У червні 2018 року канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон домовилися створити бюджет єврозони. Макрон, зокрема, повідомив, що нова узгоджена спільна бюджетна сфера єврозони буде діяти з 2021 року. Президент Франції сказав, що деталі бюджету, включаючи суму та фінансування за рахунок національних джерел, або загальнообов'язкового податку, будуть представлені міністрами до кінця року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: