У чотирьох областях України стартувала посівна кампанія

У чотирьох областях України стартувала посівна кампанія
В Україні засіяно перші 100 тис га ранніх ярих культур

Аграрії почали засівати поля Херсонської, Донецької, Закарпатської та Миколаївської областей

В Україні розпочато сівбу ранніх ярих зернових та зернобобових культур. Станом на 25 березня 2021 року сільгоспвиробники Херсонської, Донецької, Закарпатської та Миколаївської областей посіяли 106,3 тис. га, або 1% до прогнозу. Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

За даними Мінекономіки, зокрема, господарства Херсонської області посіяли 97,6 тис. га (58% до прогнозу) ярих культур, з яких 84,1 тис. га (89%) ячменю, 9,9 тис. га гороху, 1,82 тис. га пшениці та 1,75 тис. га вівса.

За попередніми даними областей, площа посівів сільськогосподарських культур в усіх категоріях господарств під урожай 2021 року очікується в межах 28,1 млн га, або на 378 тис. га більше від показника 2020 року.

Зернові культури в усіх категоріях господарств мають зайняти 15,5 млн га, або 55% у структурі посівних площ, що відповідає нормативам оптимального співвідношення культур у сівозмінах. Посів ярих зернових культур прогнозується на площі 7,6 млн га, соняшнику – на рівні 5,4 млн га, сої – 1,4 млн га, цукрових буряків – близько 223 тис. га.

Також у відомстві вказали, що за даними Держстату озимих зернових посіяно на площі 7,96 млн га.

Зазначимо, що останнім часом виробництво борошна в Україні скоротилося на третину.

Раніше президент Всеукраїнської асоціації пекарів Олександр Тараненко.в інтерв’ю «Главкому» розповів, що Україна наростила імпорт борошна з Білорусі. також експерт зазначив, що з початку року зерно та борошно подорожчали, собівартість хліба виросла на 12%.

Україна на на 83% вичерпала річні квоти на безмитні поставки борошна.

Раніше еколог, голова Національної екологічної ради України Олександр Чистяков розповів, що снігопади добре вплинуть на врожай. Експерт прогнозує високий урожай пшениці цього року.

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства прогнозує врожай зернових культур у 2021 році на рівні рекордного показника 2019 року – 75 мільйонів тонн.

Аналітики ООН спрогнозували, яким буде врожай пшениці в Україні. В ООН переконані, що сніжна зима позитивно вплине на врожай зернових.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: