У Держспецзв'язку попередили про новий небезпечний комп'ютерний вірус

У Держспецзв'язку попередили про новий небезпечний комп'ютерний вірус
У Держспецзв'язку попередили про новий небезпечний комп'ютерний вірус
фото з відкритих джерел

Файл «довідка.zip» встановлює і запускає на комп'ютерах шкідливу програму

Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA виявила файл, який встановлює і запускає на комп'ютерах шкідливу програму. Про це повідомляє пресслужба Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України у Телеграмі.

Зазначається, що урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA виявлено файл «довідка.zip», який містить файл контекстної довідки «dovidka.chm».

Цей CHM-файл містить зображення-приманку «image.jpg» (довідка про порядок дій під час артилерійських обстрілів) та файл «file.htm» зі шкідливим програмним кодом. Його запуск призводить до установлення і запуску на комп'ютері шкідливої програми MicroBackdoor.

У разі виявлення такого файлу чи інших ознак компрометації за наданими індикаторами потрібно ізолювати комп'ютери та повідомити CERT-UA з метою координації подальших заходів.

Як повідомлялося, російські загарбники штучно створюють гуманітарну кризу в захоплених населених пунктах. Ситуація складна, зокрема, у місті Ірпінь, що під Києвом. Ірпінь вже понад три доби залишається позбавленим світла, води та тепла.

Близько 20 години 7 березня у Біловезькій Пущі завершився третій раунд переговорів між Україною та делегацією країни-агресорки. Як повідомив радник голови Офісу президента України Михайло Подоля, є невеликі позитивні зрушення щодо покращення логістики гуманітарних коридорів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: