У Гонконзі почали продавати морозиво зі смаком сльозогінного газу

У Гонконзі почали продавати морозиво зі смаком сльозогінного газу
Головний інгредієнт морозива — чорний перець горошком, який спочатку обсмажують, а потім подрібнюють

Незвичайний десерт створили на знак підтримки протестів

У Гонконзі на знак підтримки антиурядових мітингів один з магазинів з продажу морозива випустив десерт зі смаком сльозогінного газу.

Про це пише Associated Press.

Головний інгредієнт морозива – чорний перець горошком, який спочатку обсмажують, а потім подрібнюють. Післясмак морозива викликає відчуття подразнення в горлі, як при вдиханні сльозогінного газу.

Одна порція коштує $5 (133 гривень). За словами власника магазину, в день він продає 20-30 порцій такого морозива.

Сльозогінний газ часто застосовується поліцією Гонконгу для розгону демонстрацій і протестів, які тривають з березня 2019 року. За даними влади Гонконгу, за цей час поліція використовувала газ близько 16 тисяч разів, часто в густонаселених районах.

Як відомо, протести в Гонконзі тривають з 2019 року. Жителі міста почали протестувати проти ухвалення закону про екстрадицію правопорушників на запит китайської влади та не припинили акції після скасування розгляду цього закону. За даними організаторів, у деякі дні в акціях брали участь понад мільйон людей.

1 жовтня минулого року поліція Гонконгу під час жорстких сутичок із демонстрантами застрелила протестувальника.

Як повідомлялось, 10 травня протести у Гонконзі відновилися. Поліція тоді затримала 230 осіб. Поранення отримали щонайменше 18 осіб, а правоохоронців звинуватили в жорстокості.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: