У Харкові від Covid-19 померла медсестра, яка заразилася на хрестинах

У Харкові від Covid-19 померла медсестра, яка заразилася на хрестинах
У Харкові від Covid-19 померла медсестра

48-річна медсестра працювала в диспансері радіаційного захисту

У Харкові померла хвора на Covid-19 медична сестра Обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення, яка інфікувалася на Великдень на хрестинах.

Про це повідомила речниця Харківської облдержадміністрації Ксенія Ярікова.

«За даними обласного департаменту охорони здоров’я, 48-річна медсестра працювала в диспансері радіаційного захисту. Йдеться не про медичне захворювання. Заразилася жінка на Великдень, перебуваючи на хрестинах», - розповіла Ярікова.

Директор диспансеру Ірина Пирогова в коментарі Суспільному уточнила, що жінка на Великдень перебувала на хрестинах у Дергачівському районі області.

«Коли її поклали в інфекційну лікарню, у нас провели епідеміологічне розслідування. Це побутове зараження, не пов'язане з роботою, у зв'язку із відсутністю пацієнтів у лікарні», — повідомила директор диспансеру.

П'ятьом працівникам закладу зробили ПЛР-тест і помістили на самоізоляцію. Результатів тесту, за словами Пирогової, ще очікують.

«Клінічних проявів на сьогодні ні в кого немає», — додала вона.

Харківський обласний диспансер радіаційного захисту — один із 17 опорних закладів, визначених для госпіталізації хворих із Covid-19, але пацієнтів із коронавірусом там ще не приймали.

За інформацією речниці ОДА, заклад перебуває на карантині. Там проводять дезінфекцію і перевіряють контактних осіб померлої працівниці.

Як повідомляв Шмигаль, метрополітен у містах України почне відкриватися на третьому етапі послаблення карантинних заходів, відкриття метрополітену передбачається в два етапи.

За даними джерел в Офісі президента, метро в Києві відкриють для пасажирів не раніше, ніж через три тижні.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: