У ЄС продовжили росіянам санкції за Крим, але розморозили активи Азарова

У ЄС продовжили росіянам санкції за Крим, але розморозили активи Азарова

12 березня продовження санкцій проти РФ має бути підтверджено міністрами

Посли ЄС сьогодні ухвалили рішення продовжити санкції щодо 175 фізичних та 44 юридичних осіб РФ у зв'язку з незаконною анексією Криму, але виключили з санкційного списку колишнього прем'єр-міністра України Миколу Азарова та ексміністра енергетики Едуарда Ставицького. Про це повідомив у Twitter брюссельський журналіст Рікард Йозвяк.

Журналіст зазначив, що посли ЄС продовжили візову заборону і заморожування активів проти 175 росіян і сепаратистів і 44 організацій на шість місяців за порушення територіальної цілісності України. За його словами, 12 березня продовження санкцій повинні бути підтверджені міністрами.

«Посли ЄС вирішили зняти заморожування активів колишнього прем'єр-міністра України Азарова і ексміністра енергетики Ставицького. Продовження (заморожування активів. – Ред.) на 12 місяців для Януковича і ще 8 осіб і на шість місяців для його сина Олександра», – додав Йозвяк.

screenshot_485_2

Раніше США послабили санкції проти Росії. З-під санкцій вивели компанії «Незалежна нафтогазова компанія» і «Приморскнафтопродукт». Зазначимо, що Вашингтон запровадив санкції проти цих компаній у зв'язку з розвитком ядерної програми Пхеньяну в червні 2017 року.

Водночас наприкінці лютого стало відомо, що Євросоюз може розширити санкції проти Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: