У Європарламенті занепокоєні «нападами» проти НАБУ

У Європарламенті занепокоєні «нападами» проти НАБУ

У заяві євродепутатів підкреслюється, що антикорупційні інституції в Україні повинні діяти незалежно

У Європейському парламенті стурбовані конфліктом навколо діяльності антикорупційних інституцій в Україні. Про це йдеться у поширеній у вівторок заяві депутатів Даріуша Розаті, Міхаеля Галера та Ребекки Гармс, які входять до Делегації ЄП парламентського комітету асоціації ЄС-Україна, повідомляє Укрінформ.

«На тлі потенційного плідного розвитку відносин між ЄС і Україною надзвичайно важливим є повне дотримання українським керівництвом зобов’язань щодо продовження амбітного порядку денного реформ за європейськими стандартами. У цьому зв’язку ми хотіли б висловити наші глибокі занепокоєння щодо останніх подій у сфері боротьби з корупцією. Зокрема, йдеться про безпрецедентні напади проти антикорупційних інституцій (особливо відносно Національного антикорупційного бюро – НАБУ), а також усунення з посади голови комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції», - заявили європарламентарії.

Як наголошується, антикорупційні інституції та активісти повинні діяти незалежно і мати належні ресурси, щоб ефективно очистити країну від корупції.

«Так само, судова система повинна бути вільною від політичного втручання, та усі судові процедури повинні проходити згідно з міжнародними стандартами», - наголосили у Європарламенті.

Представники Європарламенту висловили готовність плідно працювати з українськими партнерами заради прискорення реформ.

У ЄП також привітали ініціативи України щодо подальшої інтеграції до енергетичного союзу, єдиного цифрового ринку ЄС, створення митного союзу, а також відносно зміцнення співробітництва у сфері безпеки.

Нагадаємо, Євросоюз звинуватив Генпрокуратуру у перешкоджанні НАБУ.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура України викликала агентів Національного антикорупційного бюро на допит.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що «весь апарат агентів НАБУ є поза законом», а під час роботи вони використовують незаконні методи провокації та контрабандну техніку. 

Також генпрокурор звинуватив директора НАБУ Артема Ситника в незаконній діяльності ФБР на території України.

Раніше повідомлялося, що співробітники Генеральної прокуратури України, які провели обшук в агента НАБУ Катерини у «справі Пімахової», знайшли у жінки три будинки в Конча-Заспі, два автомобілі Porsche, один Lexus та один Maserati.

Після цього керівник Національного антикорупційного бюро Артем Ситник спростував інформацію про начебто наявність дорогої нерухомості та автомобілів в «агента Катерини».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: