У МАГАТЕ є «життєздатне» рішення стосовно ЗАЕС – Гроссі

У МАГАТЕ є «життєздатне» рішення стосовно ЗАЕС – Гроссі
ЗАЕС контролюється окупантами практично з першого дня війни
фото: gettyimages

Мова йде про мирне урегулювання

У Міжнародного агентства з атомної енергії є «життєздатне рішення» для організації безпечної роботи окупованої росіянами Запорізької АЕС. Про це заявив гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі в ході виступу у Центрі стратегічних та міжнародних досліджень у Вашингтоні, пише «Укрінформ».

Мова не йде про політичне вирішення конфлікту. Він каже, що працював над цією ідеєю впродовж місяців і вона потребує міжнародної підтримки. 

«Звісно, це рішення має бути політично можливим, а також життєздатним. І у мене склалося враження, що ми маємо на столі життєздатне рішення», –  зазначив керівник МАГАТЕ.

Генеральний директор агентства додав, що вони не шукають шляхи політичного вирішення конфлікту, а хочуть розв'язати проблему ядерної безпеки.

«І я відчув минулого тижня, коли найбільша атомна електростанція в Європі вшосте була змушена ввімкнути аварійні дизельні генератори, що ми не мали опинитися в такому становищі», – зауважив Гроссі.

Нагадаємо,  США, ЄС, інші країни Заходу неодноразово закликали РФ вивести війська з території Запорізької атомної електростанції та повернути Україні контроль над найбільшою АЕС у Європі. Запорізька атомна електростанція контролюється російськими окупаційними військами з березня 2022 року. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: