У Москві оголосили про масове безкоштовне тестування на антитіла

У Москві оголосили про масове безкоштовне тестування на антитіла
У столиці РФ минулої доби на коронавірус захворіло 3746 осіб

Поки здати безкоштовний аналіз на антитіла можуть тільки ті москвичі, яким надійшло відповідне запрошення

Будь-який житель російської столиці з 27 травня зможе безкоштовно здати тести на антитіла до коронавірусу. Про це заявив мер Москви Сергій Собянін, повідомляють російські ЗМІ.

Російський чиновник також зазначив, що вже 22 травня буде опублікована перша статистика вибіркового тестування, що почалося 15 травня.

Програма масового тестування на антитіла до коронавірусу стартувала в Москві 15 травня. Поки здати безкоштовний аналіз на антитіла можуть тільки ті москвичі, яким надійшло відповідне запрошення. ЗМІ повідомляють, що запрошення розсилаються «навмання».

Сьогодні російські ЗМІ також повідомили, що Московський клінічний комітет по боротьбі з коронавірусом рекомендував ізолювати на два тижні всіх москвичів, у яких за результатами тесту будуть виявлені антитіла. Департамент охорони здоров'я Москви пізніше повідомив, що ця інформація не відповідає дійсності.

Зазначимо, що в Росії вже понад 300 тисяч хворих на Covid-19. За минулу добу в Російській Федерації зафіксували 8847 нових випадків зараження коронавірусом, загалом у країні станом на 21 травня 317 107 інфікованих. Згідно з цими даними, найбільше хворих за добу було зареєстровано в Москві (+3746 осіб), Московській області (+384), Дагестані (+223), Санкт-Петербурзі (+181), Нижньогородській (+119) і Тульській (+106 ) областях, а також Краснодарському краї (+104).

Також відомо, що главу Чечні Рамзана Кадирова з підозрою на коронавірус госпіталізували у лікарню в Москві.

До слова, МОЗ України планує тестувати на антитіла до коронавірусу. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні державним коштом планують проводити тестування методом імуно-ферментного аналізу (ІФА) на антитіла до коронавірусу SARS-CoV-2 для людей, що мають симптоми коронавірусу і контактним особам. 

Крім того, в Сінгапурі розробили новий експрес-тест для визначення антитіл до коронавірусу.


 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: