У МОЗ розповіли, за яких умов приватні лабораторії можуть робити тест на коронавірус

У МОЗ розповіли, за яких умов приватні лабораторії можуть робити тест на коронавірус
Ілюстративне фото

Єдина вимога, яка буде висуватися по відношенню до таких лабораторій, полягає в тому, що лабораторія має бути облаштована, має бути належного рівня біозахисту

Приватні лабораторії в Україні можуть робити тести на коронавірус, але за умови відповідного облаштування та рівня біозахисту. Про це на брифінгу повідомив в.о. генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України Ігор Кузін.

«Наразі в країні відсутні будь-які нормативно-правові заборони на проведення діагностичних досліджень на новий коронавірус для приваних лабораторій», - сказав Кузін.

За його словами, ті, хто мають ліцензії з лабораторної діагностики, мають право на проведення таких тестів.

«Єдина вимога, яка буде висуватися по відношенню до таких лабораторій, полягає в тому, що лабораторія має бути облаштована, має бути належного рівня біозахисту. Така лабораторія повинна забезпечити звітування», - додав Кузін.

Також він зазначив, що деякі приватні лабораторії вже співпрацюють з МОЗ та Міноборони і почали використовувати можливість по діагностиці COVID-19.

Зазначимомо, Міністерство охорони здоров'я України буде відкликати ліцензії у лабораторій, в тому числі приватних, які не будуть звітувати про проведені дослідження на коронавірус, згідно зі встановленою формою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: