Пасажирка, в якої у «Борисполі» виявили коронавірус, хотіла залишити аеропорт

Пасажирка, в якої у «Борисполі» виявили коронавірус, хотіла залишити аеропорт
В аеропорту прикордонники у взаємодії з представниками санітарно-карантинних підрозділів проводять температурний скринінг пасажирам, що прибувають

Жінку направили в одну з лікарень Києва

23 березня в міжнародному аеропорту «Бориспіль» в однієї з пасажирок експрес-тест для перевірки на COVID-19 виявився позитивним. Жінка прилетіла в аеропорт «Бориспіль» евакуаційним рейсом з однієї з країн ЄС.

Про це повідомляє пресслужба Держприкордонслужби України.

«Ця пасажирка, громадянка України, попри вимоги лікарів хотіла пройти лінію паспортного контролю та залишити межі летовища. Після роз’яснювальної роботи щодо необхідності подальшого медичного обстеження її направили в одну з лікарень столиці», - розповіли прикордонники.

У Держприкордонслужбі зазначили, що усім мандрівникам з підвищеною температурою, скаргами на здоров’я проводили експрес-тести для перевірки на Covid-19, які в більшості випадків показували відсутність захворювання.

«Варто зазначити, що більшість мандрівників, які підозрюють наявність захворювання – ініціативно повідомляють про це на кордоні, як, наприклад, напередодні чоловік у аеропорту «Бориспіль», у якого теж виявився позитивний тест на коронавірус», - додали у ДПСУ.

Як повідомляв мер Києва Віталій Кличко, 23 березня Київ отримав ще 4 лабораторно підтверджені випадки коронавірусу. Таким чином, станом на понеділок, у столиці було 28 хворих на коронавірус.

У Києві визначено 7 баз для госпіталізації осіб, які відповідають визначенню випадку COVID-19 (3 – для дорослих, 2 – для дітей, 2 – для вагітних): розгорнуто 385 ліжок. У структурі інфекційних відділень функціонує 69 боксів. Усі ці заклади забезпечені експрес-тестами на виявлення коронавірусу. Загалом місто придбало 9 тис. тестів. На сьогодні їх розповсюджено у столичні лікарні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: