У розвідці заявили, що Шаройко з 2009 року не працює у їхній прес-службі

У розвідці заявили, що Шаройко з 2009 року не працює у їхній прес-службі
Павло Шаройко

КДБ Білорусі заявило, що Шаройко нібито зізнався в тому, що працює на розвідку і створив у республіці агентурну мережу

Заява Комітету державної безпеки Республіки Білорусь про те, що затриманий журналіст Павло Шаройко нібито є співробітником Головного розвідуправління Міноборони України, не відповідає дійсності.

На цьому наголошують у ГУР МОУ

«20 листопада ц.р. білоруські засоби масової інформації (далі – ЗМІ) поширили заяву офіційного представника Комітету державної безпеки Республіки Білорусь щодо причетності українського журналіста Павла Шаройка до створення агентурної мережі та ведення розвідувальної діяльності на території Республіки Білорусь. Також у вказаній заяві зазначено, що Павло Шаройко зізнався, що є співробітником Головного управління розвідки Міністерства оборони України (далі – ГУР МО України). Служба зв’язків з громадськістю ГУР МО України уповноважена заявити, що викладена у зазначеній заяві інформація не відповідає дійсності», - йдеться у заяві ГУР.

У розвідці повідомили, що Шаройко проходив службу у ГУР МОУ на посаді начальника прес-служби, проте у 2009 році він був звільнений з військової служби за станом здоров’я. Після цього Шаройко працював за раніше набутою спеціальністю – журналістом українських ЗМІ, у тому числі кореспондентом на території Республіки Білорусь.

Як відомо, 25 жовтня у Мінську був затриманий власкор UA:Українське Радіо в Білорусі, громадянин України Павло Шаройко. Йому висунуто звинувачення у шпигунстві. 

Комітет державної безпеки Білорусі заявив, що Шаройко нібито зізнався в тому, що працює на розвідку і створив у республіці агентурну мережу.

Раніше, 24 серпня, у Білорусі зник 19-річний син офіцера Держприкордонслужби України Павло Гриб. Згодом стало відомо, що його викрали російські спецслужби і перевезли до слідчого ізолятора в Краснодарі (Росія).

20 листопада також стало відомо, що білоруські спецслужби затримали ще одного громадянина України - керівника підприємства ПАТ «Завод обважнювачів» Олександра Скибу, який приїхав на переговори.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: