У РПЦ різко відреагували на заяву Константинополя про припинення існування УПЦ МП в Україні

У РПЦ різко відреагували на заяву Константинополя про припинення існування УПЦ МП в Україні

Прес-сектретар патріарха РПЦ Олександр Волков

У РПЦ стурбовані станом «душевного і духовного здоров'я» архієпископа Константинопольської православної церкви Іова

У Російській православній церкві назвали неадекватними слова представника Константинопольського патріархату архієпископа Тельміського Іова (Гечі) про припинення існування УПЦ МП в Україні.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав прес-секретар патріарха РПЦ Кирила священик Олександр Волков.

Він зазначив, що в РПЦ стурбовані станом «душевного і духовного здоров'я»архієпископа Константинопольської православної церкви Іова.

«Лунають дуже тривожні заяви архієпископа Іова (Гечі). Ми серйозно занепокоєні станом його душевного і духовного здоров'я. У разі необхідності ми готові допомогти брату з лікуванням або з відрядженням на навчання до однієї із семінарій нашої церкви», - написав Волков.

Нагадаємо, раніше представник Константинопольського патріархату архієпископ Тельміський Іов (Геча) заявив, що з канонічного погляду, в Україні УПЦ МП більше немає після того, як 11 жовтня на Синоді Вселенського патріархату було скасовано акт 1686 року.

Також архієпископ Іов пояснив нову назву української церкви після отримання Томосу.

Як повідомлялося, синод Константинопольського патріархату 11 жовтня ухвалив, що у 1686 році Київську митрополію Руській церкві передали незаконно. Також Константинопольський патріархат зняв анафему з глави УПЦ КП Філарета та глави УАПЦ Макарія. Також опубліковано текст рішення синоду Константинопольського патріархату щодо української церкви.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: