У Солсбері знову відкрився ресторан, в якому обідали Скрипалі в день отруєння

У Солсбері знову відкрився ресторан, в якому обідали Скрипалі в день отруєння
Фото: PA

Протягом 8 місяців, поки ресторан був закритий, його співробітники отримували повну оплату

У Солсбері відновив роботу італійський ресторан Zizzi, що закрився після інциденту з колишнім співробітником ГРУ Сергієм Скрипалем і його донькою Юлією.

Про це 6 листопада повідомила газета The Guardian.

Ресторан закрився вісім місяців тому, після того як поліції стало відомо, що в ньому в день отруєння «Новачком» обідали Скрипалі. Відразу після отруєння, коли стало відомо про нервово-паралітичну дію отрути, йшлося про знесення будівлі. Однак, оскільки розслідування встановило, що Скрипалі отруїлися вдома, ресторан зміг відновити роботу.

Зазначається, що у Zizzi повернулися трохи більш ніж половина з 24 співробітників, які працювали там до інциденту зі Скрипалями. Весь час, поки заклад був закритий, його співробітники отримували повну оплату, деякі з них перейшли працювати в інші ресторани цієї ж мережі.

У день відкриття у вівторок у ресторані було багато людей, пише газета. Відвідувачам запропонували заплатити за обід стільки, скільки вони вважатимуть за потрібне, а кошти пообіцяли направити в благодійні фонди, що підтримують місцеву молодь.

Zizzi став не єдиним закладом у Солсбері, закритим після того, як його в день отруєння відвідали Скрипалі. Наприкінці травня було відкрито для відвідувачів торговий центр Maltings, біля якого виявили Скрипалів. Улітку місцеві ЗМІ повідомляли, що після робіт зі знезараження знову відкривається паб Bishops Mill, який також 4 березня відвідували Скрипаль із донькою.

Як відомо, у вересні прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що в отруєнні колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії звинувачують двох співробітників російської військової розвідки - Олександра Петрова і Руслана Боширова.

Міністр внутрішніх справ Великобританії заявив, що агенти ГРУ Росії, яких Британія підозрює в отруєнні Скрипалів, будуть заарештовані і притягнуті до кримінальної відповідальності Британією або її союзниками, якщо виїдуть за межі Росії.

Боширов і Петров дали інтерв’ю пропагандистському ресурсу Russia Today, де заявили, що їздили в Солсбері як туристи.

Пізніше з розслідування видання The Insider і дослідницької групи Bellingcat стало відомо, що Руслана Боширова насправді звуть Анатолій Чепіга, він є полковником ГРУ і має звання «Героя Росії».

Також журналісти видання The Insider і незалежні розслідувачі Bellingcat дізналися реальне ім'я і справжню біографію другого обвинуваченого в отруєнні Скрипаля, який ховався під ім'ям Олександр Петров.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: