У США вручили Шнобелівську премію

У США вручили Шнобелівську премію
Марк Абрахамс - незмінний ведучий церемонії вручення Шнобелевських премій

Учені з Італії довели, що вживання піци є профілактикою від смертельних хвороб, за умови, що піца автентична і з’їдена на території Італії

Піца як профілактика від смертельних хвороб, найкращі частини тіла, щоб почухатися, властивості намагнічених тарганів та інші химерні відкриття 12 вересня удостоїлися 29-ї «Шнобелівської премії» в Гарвардському університеті в США.

Про це повідомляє The Guardian.

У номінації хімія перемогу здобули японські науковці, які підрахували, що п'ятирічна дитина за день виробляє пів літра слини. Премію в галузі інженерії отримав винахідник з Ірану за створення машини зі зміни підгузків.

Голландських дослідників нагородили в галузі економіки за те, що вони з’ясували, що банкноти румунського лея переносять найбільше інфекційних мікробів.

Переможці в номінації медицина ─ учені з Італії, які довели, що вживання піци є профілактикою від смертельних хвороб, за умови, що піца автентична і з’їдена на території Італії.

Премію в галузі медичної освіти отримала група науковців зі США, яка довела, що звукові пульти, якими дресирують собак, також покращують навички студентів-хірургів.

Шнобелівську премію миру дали британцеві Френсісу Мак-Глоуну з Університету Ліверпуля ім. Джона Мура. Він входив до міжнародної групи дослідників, яка визначила, які частини людського тіла чухати найприємніше. Це ─ щиколотки, спина і передпліччя.

Фізіологам Університету Тулузи, Франція, під керівництвом Роже Мйоссе дали «Шнобеля» в галузі анатомії за те, що вони дійшли висновку, що ліве яєчко в чоловіків тепліше за праве, але тільки тоді, коли він носить штани. Французькі анатоми проводили дослідження «асиметрії температури мошонки у голих і одягнених листонош у Франції». 

Інженери з Технологічного інституту Джорджії Патрісія Єнг і Девід Х’ю виграли Шнобелівську премію з фізики вдруге. Цього року вони дослідили, чому екскременти вомбатів (австралійські тварини ─ ред.) мають кубічну форму. Відповідь: послід такої форми дозволяє їм нагромаджувати його в купи, якими тваринки мітять територію.

Біологічну Шнобелівську премію дали команді китайських науковців, які довели, що намагнічені мертві таргани поводяться інакше, ніж намагнічені живі, якщо їх досліжувати квантовим датчиком.

Шнобелівську премію, яка пародіює Нобелівську премію, вручають за відкриття, які «спершу змушують усміхнутися, а потім замислитися». Її заснував у 1991 році головний редактор гумористичного журналу Annals of Improbable Research («Аннали неймовірних досліджень») Марк Ейбрахамс. На вручення Шнобелівської премії лауреати добираються до Гарварду за свій кошт, а нагороджують їх справжні нобелівські лауреати напередодні нобелівської церемонії у Стокгольмі. Цьогоріч усі переможці отримали грошовий приз  банкноту 10 трильйонів зімбабвійських доларів. 

.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: