У три етапи: оприлюднено детальний план відновлення пасажирських перевезень

У три етапи: оприлюднено детальний план відновлення пасажирських перевезень
Попередньо, з 22 травня планується запуск міських автоперевезень (крім маршрутних таксі) та приміських перевезень у межах одного району

Затвердження плану залежатиме від ситуації з поширенням коронавірусу в Україні

Міністерство інфраструктури розробило план відновлення як внутрішнього, так і міжнародного пасажирського сполучення в три етапи, який має ще затвердити МОЗ.

Як заявив у коментарі «Фактам» міністр інфраструктури Владислав Криклій, затвердження плану залежатиме від ситуації з поширенням коронавірусу, тому конкретних дат ще немає.

Він наголосив, що поетапність складатиме від 10 до 14 днів.

«На першому етапі плануємо відкриття як міжміських, так і внутрішньообласних перевезень з 22 травня, якщо цей план погодить МОЗ», – наголосив Криклій.

Відновлення міжнародного авіасполучення, за його словами, відбудеться пізніше, бо це залежить від інших країн, проте навіть орієнтовної дати поки немає.

«Адже є країни Європи, які до вересня взагалі не планують відкривати кордони для іноземних громадян. Тому планувати поїздки поки не варто, аби не втратити гроші за квитки», – радить Криклій.

Водночас міністр наголосив, що з другої половини червня-липня вже можна планувати внутрішні авіарейси, а зовнішні – пізніше.

Криклій додав, що спеціальні рейси лишаються – вони виконуються, проте орієнтовані передусім на повернення українців додому.

Зазначимо, що у мережі вже опублікували план із конкретними датами відновлення пасажирського сполучення після карантину в Україні:

961386Графіка клікабельна

Перший етап:

  • з 22 травня – запуск міських автоперевезень (крім маршрутних таксі) та приміських перевезень (у межах одного району);
  • з 29 травня – внутрішньообласних автоперевезень, частково – залізничного сполучення та внутрішнього авіасполучення.

Другий етап:

  • з 9 червня – запуск міжобласних і міжнародних автоперевезень, зокрема  маршрутних таксі;
  • з 12 червня – приміських поїздів, які курсуватимуть у світлий час доби, а також всіх пасажирських поїздів.

Третій етап:

  • після завершення карантину – запуск поїздів міжнародного сполучення та сезонних поїздів, а також міжнародного авіасполучення в країни, які відкрили аеропорти.

Нагадаємо, сьогодні прессекретарка Міністерства інфраструктури України Оксана Герасимова заявила, що авіакомпанії, які анонсують польоти з України на травень-червень вводять людей в оману, адже про відновлення авіасполучення України з іншими країнами поки що не йдеться.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: