Україна цього року може закупити велику партію американської зброї – посол

Україна цього року може закупити велику партію американської зброї – посол
У сфері оборони й безпеки Україна для США зараз є стратегічним партнером

92% всієї військово-технічної допомоги, яку Україна отримала за чотири роки, надійшло зі Сполучених Штатів

Українська сторона відпрацьовує контракт на закупівлю великої партії летальної зброї в Сполучених Штатах, який може бути реалізований вже нинішнього року.

Про це розповів посол України в США Валерій Чалий, який ближчим часом завершить місію у Вашингтоні.

«Ми очікуємо, що вже цього року буде реалізований великий проект закупівлі летальної оборонної зброї», - зауважив український дипломат.

Він не став уточнювати специфікації озброєнь, однак підкреслив, що це стало можливим «завдяки довірі до України, якої не було ще в 2015 році», а також змінам українського законодавства, які сьогодні реформували цю сферу.

«Для того, аби пройти цей шлях, потрібно було зробити важливі кроки, наприклад, відкрити можливість прямої закупівлі озброєнь Міністерством оборони за кордоном, в першу чергу у США. Чому я кажу «в першу чергу», бо 92% всієї військово-технічної допомоги, яку Україна отримала за чотири роки, надійшло зі Сполучених Штатів. Підкреслю, 92%»,- зауважив посол.

Він також акцентував, що у сфері оборони й безпеки Україна для США зараз є стратегічним партнером, і відповідні інструменти такої взаємодії вже діють незалежно від політичних процесів в Україні і Сполучених Штатах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: