Україна і Росія просунулися в переговорному процесі – Ердоган

Україна і Росія просунулися в переговорному процесі – Ердоган
Ердоган зазначив, що, що складним залишається питання Криму і Донбасу
фото: Українська правда

На переговорах делегації домоглися успіхів щодо членства в НАТО і статусу російської мови

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Україна і Росії просунулися в переговорному процесі. За його словами, сторони близькі до консенсусу щодо чотирьох з шести пунктів переговорів. Про це повідомило турецьке видання Anadolu Agency.

За його словами, на переговорах делегації домоглися успіхів щодо членства в НАТО і статусу російської мови. Також є прогрес у темі демілітаризації України та гарантій безпеки.

«Вважаю, за чотирма пунктами в переговорах є консенсус. Перший пункт стосується вступу України до НАТО. Спочатку Україна наполягала на членстві в Альянсі, але згодом Зеленський почав заявляти про можливість відмови. Інший пункт стосується прийняття російської мови в Україні в якості офіційної. Зеленський погодився і з цим. Російською мовою і так говорять практично на території всієї України. У цьому плані проблем немає», –заявив Ердоган.

Однак президент Туреччини додав, що складним залишається питання Криму і Донбасу. Ердоган зазначив, що Зеленський запропонував провести референдум, щоб вирішити долю цих територій.

Нагадаємо, директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос в інтерв'ю «Главкому» заявив, що Туреччина не налаштована входити у війну Росії та України, президент Ердоган намагається утримати нейтралітет і не приймати конкретної сторони.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: