Україна не отримувала від Інтерполу відмову в розшуку Онищенка

Україна не отримувала від Інтерполу відмову в розшуку Онищенка
Олександр Онищенко

Інформація про будь-яке прийняте комісією рішення з контролю за файлами Інтерполу у справі Онищенка до українського бюро офіційно не надходила

Інформація про відмову Інтерполу оголосити в розшук нардепа Олександра Онищенка до українського бюро не надходила. Про це в ефірі телеканала «112 Україна» заявив керівник українського бюро Інтерполу Василь Неволя.

«Інформація про будь-яке прийняте комісією рішення з контролю за файлами Інтерполу у цій справі до нас офіційно не надходила. Можливо, якесь рішення вже прийнято. До нас про це офіційними каналами поки що нічого не надходило», – повідомив Неволя.

Керівник українського бюро пояснив також, за яких умов Інтерпол може заблокувати оголошення в розшук.

«Справа Онищенка перебуває на розгляді комісії з контролю за файлами Інтерполу, це незалежний орган, створений саме для того, щоб розглядати скарги захисту і самих фігурантів справ про міжнародний розшук. Ця комісія вивчає питання про відповідність або невідповідність процесу оголошення в міжнародний розшук правилам та статуту організації. Основними критеріями відповідності є положення ст. 2 і ст. 3, які передбачають нейтральний статус організації і категорично забороняють організації втручатися у справи, які мають переважно політичний, військовий, расовий або релігійний характер. Якщо комісія знаходить якісь моменти невідповідності цим правилам, тоді вона приймає рішення про блокування розшуку», – сказав він.

Нагадаємо, адвокат Онищенка Олег Іщенко заявив «Главкому», що Інтерпол відмовився оголошувати нардепа в розшук.

Як повідомлялося, Онищенко, який раніше заявляв про передачу «компромату на Порошенка» спочатку американським, а потім і російським спецслужбам, стверджує, що має в своєму розпорядженні чотири кейси записів із матеріалами.

6 грудня у ЗМІ з'явився запис, зроблений нардепом Олександром Онищенком з нібито депутатом Олесем Довгим, який, за твердженням Онищенка, приїхав із ним домовлятися.

Крім того, глава Антикорупційного бюро заявив, що Онищенко має кілька громадянств.

Раніше повідомлялося, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура України викликає Онищенка на допит 13 грудня 2016 року за озвученими фактами корупції у вищих ешелонах влади.

Читайте також матеріал «Главкома» «Плівки Онищенка. Що з таким «компроматом» робитимуть Британія та Україна»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: