Уряд хоче відтермінувати призов на військову службу для рятувальників

Уряд хоче відтермінувати призов на військову службу для рятувальників
У проєкті закону сказано, що відтермінування призову для співробітників ДСНС дозволить накопичити людські ресурси і дасть змогу якісно виконувати завдання у мирний час та в особливий період

Кабмін вніс до Ради відповідний проєкт закону

Кабінет міністрів хоче відтермінувати призов на військову службу для співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій. Уряд вніс до Верховної ради відповідний проєкт закону.

Про це свідчать дані на сайті парламенту.

У пояснювальній записці Кабмін підкреслює, що призов на строкову військову службу осіб рядового і начальницького складу, які проходять службу цивільного захисту, ускладнює виконання органами та підрозділами ДСНС завдань за призначенням.

Закон пропонує надати відстрочки від призову на строкову військову службу особам рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, прийнятим на службу до органів та підрозділів ДСНС.

«Прийняття законопроєкту дозволить накопичити та підготувати людські ресурси із числа призовників для комплектування людськими ресурсами органів та підрозділів ДСНС, що дасть змогу якісно виконувати завдання за призначенням у мирний час та в особливий період, а також у разі введення надзвичайного стану та проведення цільової мобілізації», - вказано у записці.

Нагадаємо, весняна призовна кампанія 2020 року в Україні змістилася через пандемію коронавірусу і введений з цієї причини карантин.

Крім того Зеленський пропонує штрафувати українців за ухилення від мобілізації.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: