Уряд скоротив кількість працівників Держстату, але збільшив штат центрального апарату

Уряд скоротив кількість працівників Держстату, але збільшив штат центрального апарату

Скорочення торкнеться 111 осіб

Кабінет міністрів вніс зміни до постанови від 5 квітня 2014 року № 85 щодо граничної чисельності працівників апарату та територіальних органів центральних органів виконавчої влади. Про це йдеться в постанові уряду від 20 лютого 2019 року №108.

Згідно з постановою, гранична чисельність працівників Державної служби статистики зменшена з 8336 до 8225 осіб. У той же час кількість працівників центрального апарату збільшується з 485 до 669 осіб, а кількість працівників територіальних органів зменшується з 7851 до 7556 осіб.

Як зазначили в прес-службі Мінекономрозвитку, рішення дозволить оптимізувати чисельність персоналу Державної служби статистики відповідно до сучасних потреб і кращих європейських стандартів, з метою подальшої її оновлення та модернізації.

«Наразі чинне співвідношення кількості працівників центрального апарату Держстату (485 працівників) та її територіальних підрозділів (7851 працівників) становить приблизно 1 до 16, і значно відрізняється від світової та європейської практики. Так, для порівняння, у Польщі на 1 працівника центрального апарату припадає близько 4 працівників територіальних відділень, тоді як у Франції це співвідношення становить 1 до 3. Після оптимізації співвідношення працівників в Державній службі статистики складатиме 1 до 11», - йдеться в повідомленні.

 Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: