Уряд звільнив двох заступників міністра фінансів

Уряд звільнив двох заступників міністра фінансів

У відставку пішли Юрій Буца та Сергій Марченка

Буца та Марченко подали у відставку зі своїх посад після рішення Верховної Ради звільнити главу Мінфіну Олександра Данилюка

Кабінет міністрів звільнив заступників міністра фінансів Юрія Буцу та Сергія Марченка. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в четвер, передає «Інтерфакс-Україна».

«Звільнили Буцу і Марченко», - повідомив агентству віце-прем'єр-міністр Павло Розенко після засідання.

Іншим рішенням Кабінет міністрів призначив Буцу урядовим уповноваженим з питань управління державним боргом.

Раніше повідомлялося, що Буца та Марченко подали у відставку зі своїх посад після рішення Верховної Ради звільнити главу Мінфіну Олександра Данилюка.

Буца був призначений заступником міністра з питань європейської інтеграції з початку травня 2016 року, а до цього обіймав посаду члена Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку. У Мінфіні він курирує питання боргової політики, співпраці з міжнародними організаціями та управління європейської інтеграції.

Марченко був призначений заступником міністра в кінці травня 2016 року. Є фахівцем в напрямках фіскальної децентралізації, бюджетного процесу та податкової політики. У його веденні також департаменти фінансів промисловості, оборони та правоохоронних органів, витрат бюджету гуманітарної сфери, а також відділ держрегулювання в сфері випуску та проведення лотерей.

Нагадаємо, Данилюк у 2010-2015 роках очолював Координаційний центр з введення економічних реформ при Адміністрації президента, тоді як його заступники Юрій Буца, Сергій Марченко й держсекретар Мінфіну Євген Капінус були працівниками центру.

Як відомо, 7 червня Верховна Рада підтримала подання прем'єр-міністра Володимира Гройсмана про звільнення Олександра Данилюка з посади міністра фінансів. За звільнення проголосували 254 нардепи.

Виконувачем обов'язків міністра фінансів призначено Оксану Маркарову.

Нагадаємо, 23 травня стало відомо, що на засіданні уряду під час його закритої частини між Гройсманом та Данилюком сталася сварка.

Згодом міністр фінансів написав листа послам G7 з наміром, як було зазначено, уникнути двозначності і маніпуляцій у його конфлікті з Гройсманом.

6 червня Гройсман підписав подання до Верховної Ради на звільнення з посади міністра фінансів, заявивши, що «після спровокованого ним конфлікту на засіданні уряду він дозволив собі дії, які несумісні з подальшим перебуванням на посаді члена Кабінету міністрів». 

Також читайте: Данилюк – на вихід. Гройсман виніс вирок міністру фінансів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: