В Єгипті туристам дозволять безкоштовно фотографувати усі пам'ятки

В Єгипті туристам дозволять безкоштовно фотографувати усі пам'ятки
Гробниця Тутанхамона — давньоєгипетська гробниця в Долині Царів, яку теж не можна було фотографувати 

Використовувати фотоспалахи всередині музеїв, в давніх гробницях і в храмах, як і раніше, буде заборонено

На всій території Єгипту з 1 серпня дозволять безкоштовно фотографувати і знімати на мобільні телефони в музеях і біля археологічних пам'яток.

Про це йдеться в повідомленні єгипетського міністерства у справах пам'яток старовини в Facebook, опублікованому 3 липня.

Відзначається, що таке рішення прийняло керівництво Вищої ради у справах пам'яток старовини країни. Там впевнені, що дозвіл фотографувати в музеях і в районах археологічних пам'яток має залучити до Єгипту більше туристів.

При цьому в Раді попередили, що використовувати фотоспалахи всередині музеїв, у стародавніх гробницях і в храмах, як і раніше, заборонено.

Раніше за використання фотокамер з відвідувачів пам'яток стягували плату, яка залежала від значущості музею або археологічного пам'ятника.

Деякі особливо цінні експонати фотографувати було заборонено.

До слова, сьогодні стало відомо, що у Афінах через шалену спеку закриють АкропольНа всій території Греції 4 і 5 липня стоятиме спека - метеорологи прогнозують, що температура підніметься до 38-40 градусів.

Також повідомлялося про те, скільки українців відпочивало в Єгипті і Турції в 2018 році. Країна №1 серед українських туристів – Єгипет. Минулого року цю північно-африканську державу відвідало 1 млн 290 тисяч українців. Туреччина трохи не дотягнула до 1 млн туристів. У кожну іншу країну туроператори відправили менше 100 тис. наших співвітчизників.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: