В КНР стримано відреагували на погрози Трампа щодо нових мит

В КНР стримано відреагували на погрози Трампа щодо нових мит

В Пекіні можуть вважати останні погрози блефом

Після погроз президента США в п’ятницю запровадити мита на увесь об’єм китайського імпорту до країни (в 2017 році – 505 млрд доларів) жодне відомство КНР не виступило із протестом чи заявою. Мова йде про міністерство торгівлі і МЗС.

Так само ключові китайські ЗМІ (Xinhua, People’s Daily та Global Times) не відреагували жодним чином на нові погрози із боку Білого дому. Таке мовчання, на яке звертає увагу гонконгське видання The South China Morning Post, є незвичним для КНР. Тоді як відомо, що в червні 2018 року китайські ЗМІ отримали директиву не нагнітати ситуацію із торгівельним протистоянням зі США.

Однією із можливих причин чому цього разу КНР відреагувала дуже стримано може бути те, що останні погрози Дональда Трампа сприймаються як блеф і не більше. Окрім того в таких заявах окремі китайські експерти бачать спробу відвернути увагу від саміту в Гельсінкі із лідером РФ, яка закінчилася для президента США провалом.

Іще одним стримуючим фактором для китайської реакції є те, що заява Дональда Трампа не містила чіткого графіку коли саме Вашингтон планує запроваджувати відповідні обмежувальні заходи, про які говорять вже не перший місяць. Врешті решт не виключено, що КНР просто нічого додати по суті щодо погроз США до того, що вже було сказано до цього.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: