У Кремлі знайшли, ким замінити Захарченка та Плотницького - ЗМІ

У Кремлі знайшли, ким замінити Захарченка та Плотницького - ЗМІ

Помічник Путіна Владислав Сурков, який приїжджав у Донецьк три тижні тому, порекомендував «готуватися до реінтеграції»

Російська влада розглядає варіант заміни глав угруповань «ДНР» і «ЛНР». Про це повідомляє видання «Новости Донбасса» із посиланням на власні джерела.

Згідно з цією інформацією, «ДНР» може очолити екс-депутат Партії регіонів Олександр Бобков, а «ЛНР» - лідер української партії «Союз лівих сил» Василь Волга.

Також джерела повідомляють, що три тижні тому в Донецьк приїжджав помічник президента Росії Владислав Сурков. Стверджується, що Сурков порекомендував «готуватися до реінтеграції».

У той же час політолог і прихильник «ДНР» Костянтин Долгов у своєму Telegram-каналі написав, що «віце-прем'єр ДНР з економіки» (він же міністр доходів і зборів, - ред.) Олександр Тимофєєв поставив собі за мету замінити Захарченко на посаді глави «ДНР». «З цією метою «Ташкент» (позивний Тимофєєва) в рази збільшує фінансування підконтрольних йому ЗМІ. Завдання одне - піарити шефа», - стверджує Долгов.

Олександр Бобков вважається одним з комунікаторів між колишніми донецькими елітами, лідерами воєнізованих формувань «ДНР» і Кремлем. Був присутній на так званій інавгурації на посаду глави «ДНР» лідера донецького осередку організації «ОПЛОТ» Олександра Захарченка. У своїх інтерв'ю Бобков розповідав, що навесні 2014 року його матеріально підтримував організаторів проросійських мітингів в Донецьку і підтримував їх вимоги. У квітні 2014 року Захарченко після захоплення будівлі Донецької міськради вимагав від Верховної ради підтримати проект закону «Про місцевий референдум», який підготував Бобков.

Навесні 2016 року партія Василя Волги «Союз лівих сил» оголосила про бажання взяти участь у виборах на підконтрольних угрупованням «ДНР» і «ЛНР» територіях в разі, якщо голосування відбудеться в рамках Мінських домовленостей.

Раніше з'явилася інформація про те, що в «ДНР», з ініціативи Кремля, може відбутися зміна керівництва шляхом виборів в 2018 році.

Як повідомлялось, раніше лідер групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук інформував: на тимчасово непідконтрольній Україні території Донецької області поширюються чутки про зміну «керівництва» в жовтн

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: